Úgy érzi megvakul? Jojózik a szeme a lámpától? Segítünk!

Gyermekünk a szemünk fénye, tartja a mondás. De vajon féltjük-e szemünk fényét úgy mint a gyermekünket?

Szemünk talán a legfontosabb érzékszervünk. Nélküle a létezés nehézkes. Elég kényes, sérülékeny szervünk, éppen ezért vigyáznunk kell rá. Kímélni kell, mivel a nap 24 órájából legalább 16 órát igénybe vesszük szemünket. Ha megerőltetjük, elkezd fájni a fejünk, romlik az éleslátásunk. Annak ellenére, hogy a természetes fény a legkedvezőbb a szemünk számára, sajnos sokszor-főleg a téli , korán sötétedős időszakban-kénytelenek vagyunk lámpafénynél dolgozni, tanulni.

Úgy érzi megvakul? Jojózik a szeme a lámpától? Segítünk!

Ezért a tervezők azon dolgoznak, hogy minél jobb fényt biztosítsanak a lámpák a szemünknek.

Fókuszáljon a látni kívánt területre

Fontos, hogy irányítható legyen az íróasztali lámpa karja, hogy rá tudjuk irányítani a fényt a látni kívánt területre. Ez a szórt fény nem vakít, így kíméli a szemet.

Szemfáradás elleni egyedi optika

Vannak olyan lámpák, amik egyedi optikával vannak tervezve, ami a káprázás és a szemfáradás csökkentését szolgálja.

Koncentráljon LED-del

Ajánlatos a hideg fehér LED világításos íróasztali lámpa, amely segít a nappali éberséggel és a energiaszinttel megegyező koncentrációt fenntartani.

Mobilját a lámpáról is tudja tölteni

Praktikussági szempontból még megemlíthető a több igényt kielégítő USB porttal ellátott író asztali lámpa, amivel mobiltelefonjainkat is fel tudjuk tölteni.

Minőségi lámpát inkább, mint később szemüveget

Tehát, ha azt akarjuk, hogy sokáig, fejfájás és szemerőltetés, ráncolgatás nélkül élesen lássunk, vigyázzunk szemünkre és szembarát, minőségi lámpát vásároljunk a megvilágításra.

Kapcsolódó bejegyzések