Így lehet tragédia a ki nem világított kertben!

Élvezze ki a nyári estéket biztonságosan kivilágított kertjében!

Ha itt a nyár, akkor itt az esti, hűsítő lubickolások ideje a medencében, de a hab partyk is nagyon divatba jöttek és a virág korukat élik! El szeretne dicsekedni trendi kertjével? Olvassa el világítási tanácsaimat...

Így lehet tragédia a ki nem világított kertben!

Járt már úgy, hogy a vendége megjegyezte, hogy botorkálva érkezett meg Önhöz a kert kaputól a bejárati ajtójáig?

A kaputól az ajtóig biztonságossá kell tenni az utat és ki kell alakítani a jól járhatóságot pl.: a világítással vagy egy kisebb út kialakításával, melyet kerti lámpák világítanak meg. Óvja saját és vendégei biztonságát!

Világítsa meg házszámát, hogy elijessze a betörőket!

Ha azt akarja, hogy ne legyen préda háza a betörők számára, világítsa ki házszámát vagy akár az egész gangot, teraszt folyamatosan, mert a bűnözők táptalaja a sötétség és kerülik a világosságot. Nem beszélve arról, hogy így sokkal könnyebben megközelíthető ismerősei számára otthona.

A fény biztonságérzetet ad

Ha szereti kipihenni a nap fáradalmait esténként a kertben, tegye biztonságossá kertjét kivilágítással! Szeretünk ugyan grillezni, kerti partyzni, bográcsozni esténként a kertben, de lássuk be azt is, hogy veszélyesebb tér, főleg sötétben kertünk mint otthonunk. Azokat a helyeket ahol különösen mozgunk szükséges megvilágítanunk és jól láthatóvá tenni. Mint például a teraszt, ahol a grillező vagy a bogrács van, gyerek hintát, csúszdát.

Nem csak a gyerekekre veszélyes este a kivilágítatlan kert

Képzelje el milyen jó eső érzés egy kánikulai nap után ledobni a magassarkúját, a könnyed, lenge ruháját és egyetlen dobbantással fejest ugrani, belecsobbanni kertje ékszerkövébe, a medencébe. Mindezt akkor teheti csak meg, ha biztonságban érzi medencéje környékén magát és a sötét ellenére jól látható minden egyes része a kivilágítás miatt.

A medence nagy rizikó faktorral bír

Világításánál figyelembe kell venni a párásságot és a kifröccsenő víz elleni védelmet. Hisz ne feledjük! Víz+elektromosság = Halál! Ha biztonságosan ki van világítva kertünk, medencénk, akkor kedvünkre, úszkálhatunk, főzőcskézhetünk vagy rendezhetünk egy nagyszabású trendi hab partyt mert fényben egyszerűbb minden.

A gyerekünket is óvjuk mint a szemünk világát

Gyermekeink védelmére többszörös figyelmet kell szentelnünk. Mivel a gyerekeknek nem a főzés, vagy egy kiadós tábortűz melletti beszélgetés jelenti a kikapcsolódást, soha ne hagyjuk őket vigyázatlanul! Még akkor sem, ha tudjuk, gyerekünk ismeri kertünk minden zegét-zugát!

Könnyen megtörténik a baleset!

Ezért kell különös figyelmet szentelnünk a kerti játszótér és a medence kivilágítására, ami főbb központja a gyerekek mozgásterének.

Szeretne olcsón szépet látni?

Összehozhatja a kellemest a hasznossal és kertje fényárban fog úszni, ha minőségi LED világítást alkalmaz. Mivel a kültéri világítást ritkán kapcsolgatjuk, hideg fénye különös, misztikus hangulatot biztosít kertjének, ennek ellenére jól láthatóvá teszi a szükséges megvilágítandó elemeket.

Szeretné, hogy a szomszédok irigykedjenek gyönyörű, kivilágított kertjének?

A biztonságosságon kívül díszíthet is világítással! Megvilágíthatja szökőkútját, medencéjét, a kerti büszkeségét, a törpét. A LED fényével könnyen lehet variálni, így különös, más-más fényben tüntetheti fel a kerti elemeket. De ami a lényeg, hogy a hatás, a látvány meg legyen és az Ön kis kertje lesz az utca ékessége, amire Ön méltán büszke lesz!

 

Kapcsolódó bejegyzések