Mi van a fényen túl?

Belegondolt, hogy milyen fényben látja a világot?

Mi az az okos fény? Első hangzásra badarságnak tűnik, pedig van ilyen! Még furábban hangzik, amikor az intelligens világításról beszélek, pedig már ilyesmi is létezik.

Mi van a fényen túl?

A világítástechnika forradalma a következőkben nyilvánul meg

- Színhőmérséklet
- A szem optimális komfortérzete
- Optikai fényelosztás
- Koncentrációképesség növelése
- Szemfáradtság csökkentés
- Fényerősség szabályozás
- Energiatakarékosság

A fények pszichés hatásai

A fent említette intelligens világítás mindezeken túl hat. Nemcsak a fenti jellemzőket tartalmazza, de pszichénkre is hat.
Okosan irányítsa a fényeket!
Okos telefonja segítségével ezentúl, Önmaga állíthatja be nappalija világításait. Úgy játszik a fényekkel, ahogy majd szeretne. Beállíthatja, hogy melyik lámpa mikor világítson, milyen színűen világítson és milyen színhőmérséklettel.

Nem is gondolná mit tud még az okos fény!

Azon felül, hogy a távvezérléssel működtetető, beprogramozható világítás kényelmét szolgálja, kedélyállapotát is jócskán befolyásolni tudja. Mint tudjuk a színeket érzelmi hangulatokkal is szoktuk párosítani. A piros mindig a túlfűtöttséggel, tüzességgel, szeretettel, szerelemmel szokták összefüggésbe hozni. Így egyszeriben egy gombnyomással a szürke melankolikus, őszi, esős délutánt, hangulatos, érzelmekkel teli estévé varázsolhatja. Vagy a családi focimeccs nézésénél, beállíthatja a világítást úgy, hogy a TV-ben rúgott gólnál a TV háttere is pirosra változzon, mintegy jelezve azt, hogy valami kiemelkedő dolog történt a meccs során. A hangulatvilágítást is beállíthatja majd úgy, hogy hasonuljon a környezetével.

Kényelmes világítás

Ősszel, télen hamar sötétedik. A rosszul kivilágított mellék utcákban alig lát az ember. Ezentúl kigyúlnak a fények a lakásában, szinte Önt várják majd, amikor befordul már a sarkon. Hát nem csodás? Nincs többé botorkálás! Nem kívánja többé azt, hogy bárcsak lenne még egy harmadik keze is, amikor mindkét keze el van foglalva csomagokkal és be kellene találni a zárba kulccsal, de nem látja azt!

Melengető napsugaras világítás legyen az ébresztője!

Mert ezentúl ez is elképzelhető! A rádió hangja, vagy a csúnya ébresztő órák csörömpölése helyett állítsa be világítását a felkelő nap melengető napsugarait imitáló világításara. De ugyanígy álomba ringathatja magát este, amikor megidézi nappalijában az alkonyatot a világítással.
Kíváncsi leszek, hova fejlődhet még a világítástechnika?

Kapcsolódó bejegyzések