LED lámpa

Érezze magát otthonosan a LED lámpa fényénél!

A LED lámpa a lakása melegének az érzését adja, mikor felkapcsolja azt. A LED lámpák a meleg, szép fehér fényt kiemelkedően hosszú élettartammal párosítják. A LED lámpa azonnali és tényleges energiamegtakarítást biztosít, miközben feldobja lakásának hangulatát is.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő világítási technológiát?

LED lámpa

Fedezze fel a LED-technológiát!

A LED technológia jelenleg a legkorszerűbb világítási mód, amely a mellett, hogy rendkívűl energiatakarékos, még hosszú élettartamú is.

Fényhatás

Az izzó bevonata befolyásolja a lámpa fényhatását és ez segíthet a megfelelő megvilágítás kialakításában.

 • Az opál izzók szórt fényt adnak.
 • Az átlátszó izzók fénye csillogó, természetes és meleg fényű.

Energiatakarékos kompakt fénycsövek

A kompakt fénycsövek – a hagyományos izzóknál kevesebb energiát fogyasztanak ugyanannyi fény előállításához. Az energiatakarékos lámpák megfelelő fényhatást és hangulatot teremtenek, miközben csökkentik a villanyszámlát is.

Halogénlámpák

A hagyományos égők legegyszerűbben halogén izzókkal helyettesíthetők. A halogénlámpák a világítási lehetőségek széles választékát kínálják úgy, hogy ugyanolyan minőségű, meleg és sugárzó fényt bocsátanak ki, mint a hagyományos égők.

LED lámpa design

Az elegáns formatervezés, a kevésbé hatékony lámpákkal összehasonlítva megnövekedett élettartamot biztosít, és ideális az asztali lámpákban és süllyesztett világítótestekben való használatra. A LED lámpa azonnali meleg fehér fényt biztosít. Ez segít a tökéletes fényminőség, valamint a kellemes, baratságos és otthonos légkör megteremtésében. Többféle teljesítményben, alakban és méretben kaphatók, így biztos lehet benne, hogy megtalálja az igényeinek megfelelőt.

Miért válasszon LED lámpát?

A LED lámpa bármilyen esemény alkalmával tökéletes fényminőséget teremt, az esti romantikus fényektől a speciális tárgyakat megvilágító ragyogásig. A LED lámpa tökéletes a hálószobába, a fürdőszobába vagy a nappaliba. A LED-fény villogásmentes és magas színvisszaadási indexszel rendelkezik, ami biztosítja, hogy a tárgyakat a maguk igazi, természetes színeiben láthassa.

Szabályozható fényerejű LED lámpa

A fényerő-szabályozó segítségével könnyen elérhetjük a kívánt megvilágítási szintet.

Mit kell tudni a LED-ekről?

Íme az öt leggyakoribb kérdés:

 1. Miképpen stabilizálhatom a fénykibocsátást?
  A legtöbb fényerő-szabályozót kézi beállítású szabályzóval látnak el, amellyel könnyen be lehet állítani a megfelelő fényerőt. Amennyiben a szabályzó nincs megfelelő helyzetbe állítva, halk zúgás vagy villogás léphet fel. Állítsa be úgy a szabályzót, hogy stabil fénykibocsátást érjen el.
 2. Milyen típusú fényerő-szabályozót használhatok a LED-lámpához és a spot lámpához?
  A Philips többféle szabályozható fényerejű lámpát és spotlámpát kínál, ugyanakkor sok európai fényerő-szabályzót tesztelt a kompatibilitás miatt.
 3. A nap bizonyos időszakaiban változást észlelek a fény erősségében.  Ez károsíthatja a lámpát?
  Az áramszolgáltató a nap meghatározott időpontjaiban impulzusokat bocsájt ki, hogy váltson a nappali és az éjszakai beállítások között. De indításukkor a porszívók is zavart okozhatnak a hálózatban. Ez azonban nem károsítja a terméket.
 4. Miképpen kerülhetem el az audioberendezések okozta interferenciát?
  Interferencia akkor jöhet létre, ha a lámpa vezetékei a hangszórók vezetékei mellett mennek. Ezt úgy lehet megelőzni, ha a lámpa tápvezetékeit és a hangszóró kábeleit messzebb helyezi egymástól.
 5. Ugyanarra a fényerő-szabályozóra köthetek-e LED lámpát és fénycsövet vagy más típusú fényforrásokat?
  Nem, mert ez villogást eredményezhet.
 6. Milyen típusú fényerő-szabályozót használhatok a LED lámpához?
  Amikor a fényerő-szabályozó csomagolásán arany ikon van feltüntetve, akkor a termék fénye minden, Európában forgalmazott fázisvezérlő fényerő-szabályozóval működik. A kezdeti teljes fényerő 2%-áig tompítható.
  Amikor a fényerő-szabályozó csomagolásán ezüst fényerő-szabályozó ikon van feltüntetve, akkor a termék fénye lefutó élre szabályozó típusú fázisvezérlő fényerő-szabályozóval tompítható.
  A Philips jelentős mennyiségű európai fényerő-szabályozót tesztelt a világítótestek kompatibilitása miatt.

Miért érdemes LED lámpát választani?

Pénzmegtakarítás

 • A LED lámpákkal évente akár 3 000 Ft-ot is megtakaríthat minden egyes izzócsere alkalmával

A LED lámpák hosszabb életűek

 • A LED fényforrások hosszabb élettartamúak, és megkímélik a gyakori izzócsere kellemetlenségeitől és költségeitől. Ez lényegesen lecsökkenti a környezet terhelését, ugyanakkor pénzt is megtakarít az energiamegtakarítás miatt.

A LED lámpa nagyon energiatakarékos

 • A LED lámpa nagyon energiatakarékos a hagyományos világításhoz képest, mivel jóval kevesebb energiát használ ugyanannyi fény kibocsájtásához. A LED lámpa élettartama a hagyományos izzóhoz képest akár tízszeres is lehet?

A LED-világítás akár 90%-os energiamegtakarítást jelenthet

 • A hagyományos izzókhoz képest ugyanannyi fény kibocsátása esetén a LED lámpák akár 90%-os energiamegtakarításra is képesek.
 • A LED lámpák két okból a leghatékonyabbak: nagyon alacsony az energiafogyasztásuk, és nagyon hosszú az élettartamuk.

A LED lámpák akár 25-ször hosszabb életűek

 • A LED lámpának akár 25-ször hosszabb az élettartama, akár 25 000 óra.
 • A LED lámpa akár 20-szor tovább tart, mint a hagyományos GU10-es spotlámpa.
Kapcsolódó bejegyzések